Міська організація профспілки педагогічних працівників Монастирищенської громади – одна з найчисленніших в Черкаській області. Спілчани Монастирищини - активні учасники не тільки освітнього процесу, а й профспілкової та волонтерської діяльності.

Напередодні Дня працівників освіти їх роботу відзначено нагородами обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

Однією з найпочесніших нагород є премія ім. О.А. Захаренка, видатного державного і громадського діяча, який вніс великий вклад у розвиток освіти і науки Черкащини, був активним членом освітянської профспілки. Ця премія започаткована з метою увічнення пам’яті видатного педагога-гуманіста сучасності та піднесення авторитету педагога в суспільстві.

Лауреатом премії обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України імені народного вчителя О.А.Захаренка стала ЗАЛОЗНА Неля Ромуальдівна, директор комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Монастирищенської міської ради».

Організаторські здібності, енергійність, комунікабельність, відповідальність, педагогічна тактовність Нелі Ромуальдівни стали основою її роботи з учителями та учнями, колегами і громадськістю. Такою високою нагородою вона відзначена за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм і компетентність, вагомий внесок у розвиток освіти і духовності Черкащини, збереження і пропаганду педагогічної спадщини Олександра Антоновича Захаренка.

Почесною грамотою президії Черкаського обкому профспілки працівників освіти і науки України нагороджено МИЛОВУ Ірину Павлівну, голову Монастирищенської міської організації, за сумлінну працю в період воєнного стану, вагомий внесок у розвиток профспілкового руху, принципову громадянську позицію щодо захисту соціально-економічних прав членів профспілки. Мудрість керівника, толерантність та виваженість, багаторічний досвід, авторитет та повага освітян допомагають Ірині Павлівні вирішувати різноманітні завдання освітньої галузі.

Почесною грамотою президії Черкаського обкому профспілки працівників освіти і науки України нагороджено КИБАЛЕНКО Людмилу Іванівну, голову первинної профспілкової організації Монастирищенського ліцею-інтернату «Обдарованість», за сумлінну тридцятирічну профспілкову діяльність та зразкове виконання громадських обов’язків. Людмила Іванівна постійно дбає про спілчан, а тому колектив закладу має стовідсоткове профспілкове членство.

Подяками обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України нагороджено ДМИТРЕНКО Наталію Олексіївну, заступника голови міської організації профспілки, голову первинної профспілкової організації Сатанівського ЗЗСО І-ІІІ ст. та КОЗИДРУ Світлану Валентинівну, голову первинної профспілкової організації ЗДО «Золота рибка», за ініціативну діяльність, принципову громадську позицію щодо захисту трудових, духовних інтересів членів профспілки.

Вітаємо з нагородами! Бажаємо нових професійних досягнень і успіхів!