Усе в житті людини починається зі сприйняття світу очима дитини. Саме тому важливо,щоб вона знала закони і права з дитинства.  Важливо, коли вона живе в країні, де  будується правова європейська держава, хоч це все відбувається в умовах війни. 

Тож на виконання регіонального плану заходів із реалізації  правопросвітництва та з  метою формування в учнів знання про права дитини, поняття про нерозривний зв’язок прав та обов’язків,  в ОЗ «Монастирищенський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2»  у формі правознавчої вікторини  відбулась зустріч учнів, з числа внутрішньо переміщених осіб 8-11 класів, з представниками правоохоронних органів нашої громади. На початку зустрічі учні мали змогу поспілкуватися та послухати кожного представника (Терещука Р.М., Сабадина С.О., Семеруня О.І., Мазай Н.В.) та дізнатися детальніше про їх професії. Модератор зустрічі Мазай Наталія Вікторівна провела з дітьми цікаву правову вікторину між двома командами «Феміда» та «Правознавці».  Серед завдань вікторини було: продовжити цитати відомих філософів та юристів, скласти відповідь із поданих букв, скласти привітання та побажання нашій Україні, замінити юридичні вислови цифрами та скласти з них приклади.

А на завершення вікторини, учням дали незвичайне завдання : «Що може бути в чорній коробці, якщо цю річ може купити в будь-якому магазині проста людина, криміналіст і злочинець?» Як здогадались всі не відразу, - це були рукавички.

Інтерактивна форма проведення заходу  дуже сподобалася школярам, адже сприяла активному засвоєнню набутих знань. Знання з історії, з народознавства та права знадобились кожному, навіть дорослому, який був присутній на заході. А цікаві питання й завдання, які чекали їх   на кожному етапі, лише допомогли учням краще усвідомити важливість дотримання прав та головне –  важливість виконання ними обов’язків.

Щира подяка модератору Мазай Наталії Вікторівні та організаторам за цікавий та повчальний захід.