Відповідно Указу Президента України "Про стратегію національно-патріотичного виховання" КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Монастирищенської міської ради" було оголошено про проведення в закладах освіти Уманського  району  творчого конкурсу "З Україноюв серці", приуроченому до Дня Збройних Сил України. З 17 жовтня по  6 грудня 2022 року  учні закладів загальної середньої освіти Монастирищенської громади надсилали для участі у конкурсі свої роботи у номінаціях "Разом до перемоги" (малюнки), "Україна понад усе" (проза), "Ще не вмерла Україна, і слава, і воля" (вірші) та "Говорить сива давнина" (проєкти, презентації).

Усього на конкурс було представлено 276 робіт із 12 громад району. Серед переможців і призерів - учні Монастирищенської громади.

Учні Опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. "Монастирищенська спеціалізована школа №5" Володимир Приліпко та Владислав Безелюк, здобули перемогу в номінації «Говорить сива давнина» за науково-дослідницьку роботу на тему «Колишній польський костел – окраса Монастирищини». Юні дослідники були нагороджені Дипломом Уманської районної державної адміністрації за зайняте I місце (наставник Ірина Возна)

Учениця цього ж закладу Софія Замковська отримала Диплом Уманської районної державної адміністрації за зайняте II місце в номінації «Говорить сива давнина» за пошуково-дослідницький проєкт «Видатне історичне місце та історична постать». У своїй краєзнавчій роботі учениця висвітлила інформацію про Леськівське диво – архітектурно-ландшафтний комплекс «Садибу Даховських» (наставник Ірина Возна)

Учень Опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. "Ліцей "Еркдит" Щерба Борис отримав Диплом Уманської районної державної адміністрації за зайняте II місце в номінації «Разом до перемоги!» за малюнок на патріотичну тематику. (наставник Людмила Щерба)

Ми пишаємося творчою учнівською молоддю нашої Монастирищенської громади і бажаємо не зупинятися на досягнутому, продовжувати працювати над удосконаленням своєї майстерності! Нехай завжди горить ентузіазм в очах і розкриваються нові можливості.

Бажаємо нових творчих здобутків та світлого і мирного майбутнього! Вперед, до нових перемог!