4 січня 2023 року на базі опорного закладу ЗСО «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5» відбувся педагогічний інтенсив для заступників директорів з навчально-виховної та виховної роботи закладів освіти громади.
     Розпочали роботу з вручення дипломів обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників переможцям обласного конкурсу «Медіаосвіта як протидія військовим викликам». Цю приємну місію виконала Ніна Завертана, начальник управління освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради, яка привітала педагогів з перемогою.

 Ніна Борисівна подякувала учасникам зібрання за роботу в умовах воєнного стану та окреслила завдання в галузі освіти на 2023 рік.
      Директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Монастирищенської міської ради» Неля Залозна наголосила на організації якісного освітнього процесу в закладах освіти громади, пріоритетності, актуальності, формуванні необхідних компетентностей здобувачів освіти, уміння вчитися впродовж життя.
     На педагогічному інтенсиві були розглянуті наступні питання:
- Впровадження STEM –освіти в ЗЗСО громади.
- Про підсумки проведення ІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад.
- Робота психологічної служби в умовах воєнного стану.
- Інформаційно-організаційні матеріали.

Учасники семінару мали можливість обмінятися досвідом роботи, висловили побажання та пропозиції щодо підвищення фахової компетентності педагогів.