Увага, небезпека!

Шановні батьки! Останнім часом в Україні виявлено активність нового молодіжного руху   «Редан», який набирає популярності в різних містах України.

«Редан» - це новий напрямок молодіжної субкультури. Члени цього руху використовують символіку павука із цифрою 4 (також іноді павук може бути просто білим або з символом схожим на хрест з гострими кінцями), носять довге волосся та одягаються у вільний одяг.

 

Підлітки збираються в людних місцях, таких як: площі, центральні частини міст, де скупчуються групами. Перші прояви активності з’явилися в великих містах російської федерації . Учасники скоюють бійки прямо біля вказаних людних місць.

Провокування масових бійок серед молоді та підлітків – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

З 22.02.2023 року вказаний рух почав активно поширюватися через телеграм канали . У протистояння руху «РЕДАН» також створюються групи «антиРЕДАН», до якого входить так званий неформальний підлітковий рух «ОФНИКИ, які не визнають представників «РЕДАН» та вступають з ними у фізичне протистояння. Обидва рухи закликають до прояву агресії . Крім того, з метою організації вказаних зібрань у месенджері «Телеграм» почали створюватися тематичні канали.

Іноді підліток не може самостійно реалізувати свої бажання. Він знаходить своє місце у молодіжному угрупуванні для свого самоствердження та самореалізації. Задля цього підлітки об'єднуються у неформальні групи.
Деякі батьки навіть можуть не підозрювати, що їх дитина належить до певної субкультури та може мати девіантну поведінку.

Що ж робити батькаму цій ситуації:
  

1.Спокійно, відкрито і прямо спілкуйтеся з дитиною. Надайте їй можливість говорити, коли вона буде до цього готова. Не підганяйте її.


2.Просіть дитину розповідати, куди вона ходить та як проводить свій час. Проявіть якомога повнішу обізнаність в обговорюваній темі, виявляйте терпіння, доброзичливість для уникнення недовіри чи агресії з боку підлітка.

3.Покажіть дитині, що вона вам небайдужа, що ви піклуєтеся про неї та запропонуйте спільно провести час.

4.Опановуйте Інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитині в соціальних мережах.


5.Щотижня аналізуйте вміст сторінок дитини, уважно читайте її публікації, вивчайте групи, до яких вона приєдналася.


6.«Познайомтеся» з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані.

7.Зосередьтеся на тому, щоб показати дитині її переваги, знайдіть у неї сильні сторони, допоможіть їй побачити себе унікальною особистістю.

8.Поясніть згубність і безперспективність агресивної поведінки і невідворотної відповідальності за скоєне (зокрема у випадку вчинення булінгу або іншого правопорушення).

 ПАМ’ЯТАЙТЕ: в зону ризику потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги і підтримки, а також ті, чиє перебування в мережі Інтернет не контролюється. Спілкувайтеся із дітьми, звертайте увагу на їх коло спілкування, поведінку, способи проведення дозвілля.