11-12 травня в Монастирищенській громаді проходив завершальний етап навчально-польових зборів серед старшокласників.

Захід організовано в рамках викладання предмета «Захист України» у частині проведення практичних стрільб з автомата Калашникова бойовими набоями.

Школярі були розподілені по навчальних місцях, де   фахові інструктори ознайомили їх із будовою стрілецької зброї, основами стрільби, закріпили навички розбирання-збирання автомата, порядку виконання вогневих вправ, протимінної безпеки та надання першої домедичної допомоги. 

Практичні стрільби з автомата АК-74 після ретельного інструктажу з правил техніки безпеки поводження зі зброєю виконувались, як одиничними пострілами, так і чергами.

А найголовніше, що під час збору було постійно присутнє  відчуття справжнього військового духу серед старшокласників.

Усі відповідально і добросовісно виконували поставлені вчителями та інструкторами з навчальної дисципліни «Захист України» завдання, адже вони добре розуміють, що формування у сучасних умовах високого рівня готовності до виконання вимог сучасної військової діяльності, всебічна підготовка до строкової військової служби спрямовані на фізичний, вольовий і моральний розвиток особистості, формування готовності до захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.