У громаді продовжує впроваджуватися проєкт «Шкільний громадський бюджет»

05 квітня відбулося засідання комісії управління освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради з метою розгляду та оцінювання проєктів, розроблених міськими закладами освіти за методиками тренінгів "UChange SPB: Школа мрії". До складу комісії увійшли: начальник управління освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради Ніна Завертана, головний бухгалтер централізованої бухгалтерії управління освіти, молоді та спорту Оксана Тертична, міський куратор впровадження проекту, консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Інна Костриця. У роботі комісії взяла участь начальник фінансового управління Млонастирищенської міської ради Оксана Недогода.

Комісією було розглянуто 14 проєктів, розроблених учнями - авторами та членами їх команд з чотирьох закладів освіти громади - ліцею «Ерудит», ліцею «Успіх», Цибулівського ліцею та Монастирищенського ліцею №2. Впровадження шкільного громадського бюджету ставить за мету долучити молодь до процесу ухвалення рішень, навчити основ проєктного менеджменту та бюджетування, розкрити потенціал дітей через креативні проєкти. Розглянуті проекти показали, що учні громади активно включилися в роботу: представили цікаві ідеї, оформили проєктні заявки, розробили кошториси. Комісія управління освіти, молоді та спорту оцінила креативність та ініціативність авторів і надала рекомендації щодо удосконалення кошторисів та більш раціонального використання ресурсів.

Наступним етапом у впровадженні Шкільного громадського бюджету є доопрацювання проєктів і підготовка промоційної кампанії. Міським куратором проекту Інною Кострицею було проведено вебінар з кураторами шкіл, на якому обговорили рекомендації комісії управління освіти, молоді та спорту, визначили, які проєкти і в якому обсязі будуть доопрацьовані, розглянули ключові питання підготовки авторів та їх команд до тренінгового заняття з представлення своїх проєктів, яке відбудеться 10 квітня в онлайн форматі за методикою Ради Європи CivicLab в рамках менторської підтримки проєктом «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь в умовах війни та післявоєнний період» в партнерстві із ГО «Форум розвитку громадянського суспільства».