Світовим співтовариством приділено максимум уваги важливості реалізації заходів, спрямованих на якісне поліпшення ситуації з проблемою дорожньо-транспортної аварійності. 

Генеральною Асамблеєю ООН на 74 сесії схавелена Резолюція А/74/L.86 «Підвищення безпеки дорожнього руху у світі», відповідно до якої 2021-2030 роки проголошено Другим Десятиліттям дій з забезпечення безпеки дорожнього руху. Метою Другого Десятиліття є скорочення кількості смертей та травм у результаті ДТП на 50% до 2030 року.

17-23 травня 2021 року у світі пройде  6-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху ООН. У цьому році він присвячений темі перевищення швидкості (ManagingSpeeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму. Гасло Тижня #StreetsForLife#Love30 проголошує запровадження обмеження швидкості до 30 км/год в містах, бо учасниками дорожнього руху є не лише автомобілі, а й пішоходи, велосипедисти та діти, а отже всі ми є ключем безпечної транспортної системи. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

З метою підтримки цілей Десятиліття Україна приєднується до Глобального Тижня безпеки дорожнього руху 2021. Традиційно заходи пройдуть у два етапи – навесні (травень)  2021 року та восени (листопад) 2021 року.

 Управління освіти, молоді та спорту пропонує закладам освіти Монастирищенської міської ради долучитися до щорічного Тижня дорожнього руху.