“Якісна школа – це середовище, у якому дитина щаслива” – з таким слоганом Державна служба якості освіти України запустила інформаційну кампанію про систему забезпечення якості освіти в українських школах. Кампанія створена в межах ініціативи “Система забезпечення якості освіти”, яка впроваджується в рамках проєкту “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe).

Мета інформаційної кампанії - інформування батьків, учнів, директорів шкіл, вчителів, а також громади про те, якою має бути якісна школа та як нова система забезпечення якості освіти і як кожен учасник освітнього процесу може допомогти закладу стати кращим.

 "Якісна школа - це результат співпраці засновника, директора, вчителів, учнів і батьків. Важливими у такій роботі є спільність цінностей і цілей, вміння прислухатися та враховувати думку одне одного, прагнення до розвитку свого закладу освіти. Не менш важливим є розуміння кожним учасником освітнього процесу своєї ролі у підвищенні якості освіти. Саме про це йде мова в інформаційній кампанії. Вона дає вичерпні відповіді на запитання, як конкретно директори шкіл, вчителі, батьки, громада можуть долучитись до розвитку закладу освіти та зробити його кращим, - розповіла начальниця управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць.

У межах кампанії Державна служба якості освіти створила інформаційний ресурс та анімовані відеоролики про те, що таке якісна школа та система забезпечення якості освіти, впровадженням якої займається Служба. Забезпечення поліпшення якості освітньої діяльності може бути реалізоване через процедури самооцінювання або проходження інституційного аудиту – нової процедури зовнішнього оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти оцінюють освітні та управлінські процеси. На інформаційному ресурсі, презентованому в рамках кампанії, розповідається про ці два процеси, інструменти, які використовуються, та який результат може отримати школа. Також на сайті про якісну школу Служба пропонує батькам низку прикладів, як вони можуть долучитись до покращення якості освіти у школі та допомогти директору розвивати школу.

З інформаційним ресурсом, створеним в межах кампанії про якісну школу, можна ознайомитись за посиланням https://qualityeducation.org.ua/, а ролики розміщені на ютуб-каналі Служби.