МОН: Сертифікація вчителів 2022: перший етап - тестування - відбудеться 10 вересня

Міністерство освіти і науки України затвердило Календарний план організації незалежного тестування професійних компетентностей учасників сертифікації педагогічних працівників у 2022 році. Згідно з планом, цьогоріч незалежне тестування вчителів початкової школи відбудеться 10 вересня.

Тест міститиме 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Результати тестування визначатимуть на підставі набраної учасником сертифікації кількості балів за виконання всіх тестових завдань.

Результати тестування та інформацію про допущення/недопущення їх до участі в наступному етапі буде розміщено в кабінетах учасників сертифікації до 28 вересня.

Детальніше...

ОСАННІЙ ДЗВОНИК - 2022

Дорогі учні! Вельмишановні педагоги і батьки!

3 червня в усіх навчальних закладах громади завершується такий непростий 2021/2022 навчальний рік. Він розпочався в період  третього року пандемії, а завершується у грізний час героїчної боротьби українського народу за свою незалежність і територіальну цілісність проти  збройної агресії з боку російської федерації. Усі ці виклики не зруйнували, а  ще більш зміцнили й згуртували освітянську спільноту. Перебуваючи в різних куточках нашої країни та за її межами, учні разом з педагогами продовжили освоєння новітніх технологій і ресурсів, долаючи труднощі, втілювали в життя кращі практики й комунікації  дистанційного навчання. Батьківська громада  відчула потужну підтримку від педагогів, які забезпечили освітній процес і виконання навчальних програм в умовах воєнного стану.

Детальніше...

Вітаємо наших футболістів з перемогою!

1 червня на території Жашківської спеціалізованої школи №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Жашківської міської ради Черкаської області відбулись заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей!

Детальніше...

1 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Шановні колеги! 1 червня у всьому світі відзначають День захисту дітей, який має на меті привернути увагу до захисту їхніх прав.

Діти – маленькі частинки великого щастя, ім’я якому – Життя! Діти – це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою. Діти так потребують любові, турботи і батьківської ласки!

Детальніше...

Відзначили талановитих та обдарованих дітей громади

Попри війну життя в тилу має продовжуватися. Традиційно, саме в ці теплі весняні дні в нашому краї вшановуються найталановитіші, активні, спортивні, ерудовані діти, справжній цвіт нації, творча, спортивна та інтелектуальна еліта Монастирищенської громади! А в майбутньому – гордість і честь України! Тому попри війну в громаді не стали руйнувати добру традицію й сьогодні міський голова Олександр Тищенко зустрівся з талановитими та обдарованими дітьми – переможцями різноманітних міжнародних, Всеукраїнських та обласних змагань і конкурсів.

Детальніше...

Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021-2022 н.р. у сфері загальної середньої освіти

Кінець навчального року для шкіл – це відповідальний період систематизації та підбиття підсумків усього зробленого за рік. Діти отримують табелі чи свідоцтва, вчителі підсумовують успішність і виставляють оцінки. Але як це зробити в нинішніх умовах воєнного стану?

Міністерством освіти і науки України у період дії правового режиму воєнного стану в Україні для сфери загальної середньої освіти розроблено нормативно-правове забезпечення, яке дає відповіді на актуальні запитання. Детально з рекомендаціями можна ознайомитися у вкладенні.

З методичними рекомендаціями можна ознайомитись тут