9 листопада - День української писемності і мови

Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови.

У цей важкий для нашої країни час нам усім потрібно пам’ятати, що мова – це не лише засіб спілкування, а й потужна зброя у боротьбі з ворогом.

Детальніше...

Вітаємо переможців міського етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді

На базі опорного закладу загальної середньої освіти «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ст.. № 5» відбувся ІІ (міський) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед 5-11 класів закладів загальної середньої освіти.

Детальніше...

З 1 по 31 жовтня 2022 року в закладах загальної середньої освіти Монастирищенської ТГ пройшов дев'ятий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

З метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, сприяння реалізації основних пріоритетів Нової української школи, популяризації книгочитання з 1 по 31 жовтня 2022 року в закладах загальної середньої освіти Монастирищенської ТГ пройшов дев’ятий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. З непохитною вірою в перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни цьогорічний місячник проходив  під гаслом «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!».

Детальніше...

Рекомндації КНЗ "ЧОІПОПП ЧОР" щодо організації освітнього процесу закладів загальної середньої освіти у форс-мажорних обставинах

У зв’язку із складною безпековою ситуацією, що наразі склалась у Черкаській області (часті перебої електропостачання, довготривале перебування учнів в укриттях під час частих сигналів тривоги, які порушують звичний порядок проведення як очного, так і дистанційного форматів навчальних занять) рекомендуємо наступне.

Детальніше...

Інформаційні матеріали до дня вшанування українців, вбитих під час Голодомору

Щороку у четверту суботу листопада (цьогоріч – 26.11.2022) ми вшановуємо мільйони українців, вбитих під час Голодомору, хвилиною мовчання та запаленням свічок на центральних площах міст, біля пам’ятників жертвам Голодомору, у храмах та в Залі пам’яті Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

https://youtu.be/866VVleYLh8

Відвідайте Музей Голодомору онлайн

Екскурсія Музеєм Голодомору доступна онлайн

Це унікальна можливість потрапити до музею просто з дому, зі своєї школи чи з будь-якого куточку світу. Ми подбали, щоб під час віртуального відвідування збереглася жива взаємодія з екскурсоводом.

Формат відеоекскурсії дає змогу зануритися в атмосферу музею, дізнатися про історію Голодомору, переглянути уривки відеохронік, почути свідчення очевидців та побачити унікальні предмети.

Детальніше...

Ліга старшокласників в дії

21 жовтня 2022 року відбулося чергове засідання Ліги старшокласників Монастирищини. Кожен заклад освіти громади був представлений учасником-лідером учнівського самоврядування.

Детальніше...