Шановні колеги, друзі!

Управління  освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради  та міська організація Профспілки працівників освіти і науки України вітають Вас із визначним державним святом - Днем Конституції України. 

Детальніше...

В УЦОЯО надали роз’яснення щодо результатів ЗНО-2021 з математики

В УЦОЯО надали роз’яснення щодо результатів ЗНО-2021 з математики

Інформує Всеосвіта.

Цьогоріч значно зросла кількість осіб, які брали участь у тестуванні з математики.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики викликали гострі дискусії в суспільстві. В Українському центрі оцінювання якості освіти надали роз’яснення щодо найобговорюваніших тем.

Зазначимо, що 17 червня Комісія при УЦОЯО встановила поріг «склав/не склав» цьогорічного ЗНО з математики у 10 тестових балів. Не подолав його 31% учасників.

Детальніше...

Як навчатимуться 10-11 класи: проблеми й перспективи профільної освіти

Міністерство освіти вже спростувало чутки про те, що не всі українські учні цього року зможуть перейти до 10 – 11 класів. Але в Україні планують запровадити реформу старшої школи до 2027 року. То ж коли почнуть трансформувати школи?

Доктор економічних наук, доцент, професор кафедри педагогіки, психології та менеджменту Олег Клокар розповість про сутність цієї реформи та про те, які ж проблеми та перспективи чекають учнів.

Характеристика сутності та мети скорочення

Нова реформа передбачає процес поділу шкіл на три групи за західним зразком, метою якого є відокремити молодшу, середню і старшу школи один від одного. Таким чином школи поділяться на:

  • початкові (1-4 класи);
  • гімназії (5-9 класи);
  • ліцеї (10-12 класи).

Детальніше...

Коли і як оголосять результати ЗНО-2021

В Україні добігає кінця проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року. Після проведення тестування розпочинається наступний етап – визначення і оголошення результатів зовнішнього оцінювання.

Результати зовнішнього оцінювання будуть використані для визначення конкурсного бала вступників для участі у вступній кампанії, а також, за бажанням випускників, як оцінки державної підсумкової атестації.

Детальніше...

Вітаємо наших футболістів!

Управління освіти, молоді та спорту щиро вітає команду футболістів ДЮСШ (тренер Олександр Ванцеровський) із зайнятим ІІІ місцем у фіналі Чемпіонату Черкаської області серед юнаків 2004-2005 р.н., сезону 2020-2021 років.

Детальніше...

Як налагодити освітній процес в умовах дистанційного навчання

Технології дистанційного та змішаного навчання за рік пандемії коронавірусу стали вже звичними для шкіл. Державна служба якості освіти також пристосувала інструментарій проведення інституційного аудиту до умов дистанційної або частково дистанційної роботи закладів. Адаптації потребує організація освітньої діяльності, щоб заклади продовжували працювати якісно та ефективно і в умовах очного навчання, і онлайн. Змінювати слід і всі компоненти системи освітнього процесу школи.

Пропонуємо вашій увазі рекомендації Державної служби якості освіти “Як налагодити освітній процес в умовах дистанційного навчання”

https://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/hovyny/2061-yak-nalahodyty-osvitnii-protses-v-umovakh-dystantsiinoho-navchannia