Всеукраїнський радіодиктант про мінну безпеку пройде на "Українському радіо"

У вівторок, 4 квітня 2023 року, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, пройде радіодиктант для дітей молодшої та середньої школи з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. Диктант звучатиме голосом Пса Патрона із популярного мультфільму.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Міністерство освіти та науки, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Центр з протимінної діяльності об'єдналися, щоб провести диктант «Спільно до безпеки». Диктант звучатиме на хвилях «Українського радіо». Текст прочитає Михайло Карпань, актор, що озвучує Пса Патрона в однойменному мультфільмі.

Детальніше...

Вступ - 2023: 10 кроків для вступу до закладу вищої освіти у 2023 році

Попри воєнний стан в Україні триває активна підготовка до вступної кампанії у 2023 році. Зокрема, зареєстровано Порядки прийому на навчання для здобуття фахової передвищої та вищої освіти, демонстраційні варіанти тестів уже із семи предметів НМТ доступні на сайті УЦОЯО, а реєстрація для участі у тестуванні розпочнеться 3 квітня. Для допомоги вступникам МОН підготувало головні кроки, які допоможуть стати студентом у 2023 році:

Детальніше...

Щиро вітаємо наших переможців!

    Підходить до завершення 2022-2023 навчальний рік. Попри складнощі та напругу,  освітня галузь нашої громади працювала на повну силу і вже можна підводити перші підсумки.

     У 2022-2023 навчальному році  учні  закладів громади брали активну участь в обласному етапі  Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад, в    Міжнародному конкурсі з української мови ім. П.Яцика, спортивних змаганнях  і показали значні успіхи.

Детальніше...

Реєстрація на НМТ: інструкція для випускників

3 квітня розпочнеться реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті.  Триватиме вона до 3 травня.

Український центр оцінювання якості освіти забезпечить її в безпаперовій формі. Аби  створити  персональні кабінети, вступникам потрібно буде скористатися спеціальним сервісом, розміщеним на нашому вебсайті. Ця функція  активується одночасно з початком реєстрації. 

Детальніше...

Увага, небезпека!

Шановні батьки! Останнім часом в Україні виявлено активність нового молодіжного руху   «Редан», який набирає популярності в різних містах України.

«Редан» - це новий напрямок молодіжної субкультури. Члени цього руху використовують символіку павука із цифрою 4 (також іноді павук може бути просто білим або з символом схожим на хрест з гострими кінцями), носять довге волосся та одягаються у вільний одяг.

Детальніше...

Затверджені програми тестування для сертифікації вчителів-предметників

Міністерство освіти затвердило програми тестування учителів української мови та літератури й математики в межах сертифікації педагогів.

Документи визначають зміст тестів і призначені для оцінювання фахових знань та вмінь учителів.

Програми укладено відповідно до професійних стандартів педагогів та Типової програми підвищення кваліфікації вчителів, які впроваджують новий Державний стандарт базової середньої освіти.

Детальніше...