«Інваспорт» запрошує на фізкультурно-спортивну реабілітацію осіб з інвалідністю

В Україні функціонує спеціалізований державний заклад – Український центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» (далі – Укрцентр «Інваспорт»), який забезпечує належні умови для фізкультурно-спортивної реабілітації осіб з інвалідністю.

Заходи в основному проводяться на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру (Львівська область) за аналогом досвіду провідних країн Європи, під час яких кваліфікованими реабілітологами впроваджуються в дію нові методики реабілітації осіб з інвалідністю із застосуванням засобів фізичної культури і спорту, залучаються провідні спортсмени-паралімпійці, які на власному досвіді показують приклади адаптації до повносправного життя.

Детальніше...

Готуємось до впровадження Шкільного громадського бюджету!

У закладах освіти Монастирищенської міської територіальної громади розпочалося впровадження інноваційного проєкту Шкільний громадський бюджет. Цей проєкт є важливим кроком у розвитку учнівського самоврядування та сприяє залученню учнів до прийняття рішень щодо розподілу бюджетних коштів у школах.

Основна ідея проєкту полягає в тому, що учні самі визначають, на які потреби будуть витрачені кошти з шкільного бюджету. Для цього формуються учнівські групи та конкурсні комісії, які відповідають за аналіз та відбір проєктів.

Сьогодні, 1 березня, у Монастирищенській громаді на базі ліцею «Успіх» відбувся інтерактивний навчальний воркшоп «UChange SPB: Школа мрії». Тренінг проводився в рамках менторської підтримки проєктом Рада Європи: громадська участь «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь в умовах війни та післявоєнний період» в партнерстві з ГО "Форум розвитку громадянського суспільства", Монастирищенською міською радою та управлінням освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради.

Детальніше...

У рамках проєкту "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" проведено змагання з волейболу

01 березня 2024 року на базі ліцею «Успіх» пройшов ІІ територіальний етап змагань у рамках «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з волейболу серед хлопців та дівчат.

Вісімнадцять команд закладів освіти міської територіальної громади виборювали право участі в районному етапі.

Відкриваючи змагання, з вітальним словом до присутніх звернулися заступник міського голови Зоряна Заворотна та начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Завертана.

Традиційно звучав Гімн України та гімн загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Детальніше...

Вітаємо переможців ІІІ (обласного ) етапу Всеукраїнських предметних олімпіад

Наші учні – це наша гордість, наше майбутнє! Ми пишаємося їхніми досягненнями та перемогами.

Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади у жовтні - грудні 2023 було проведено ІІ ( міський) етап Всеукраїнських предметних олімпіад. У ньому взяли участь 259 учнів 6-11 класів із 13 навчальних закладів громади та їх філій. 20 з них стали учасниками ІІІ (обласного) етапу олімпіад і змогли гідно представити Монастирищину і поповнити скарбничку досягнень нашої освітньої галузі високими результатами.

Детальніше...

Відбулося засідання колегії

23 лютого під головуванням начальника управління освіти, молоді та спорту Ніни Завертаної  відбулося засідання колегії.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих Героїв.

Перед початком  колегії  т.в.о  начальника 4 відділу Уманського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Олег Захаренко розповів про організацію та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Детальніше...

На базі ліцею «Успіх» відбувся методичний івент для вчителів 2-3 класів «Професійний розвиток вчителя: вимога часу чи можливість професійного становлення»

В основу професійного розвитку вчителя покладено усвідомлення всіх перетворень в освіті як природної потреби постійно підвищувати свою квалі-фікацію, формувати та розвивати професійний світогляд і педагогічну свідомість.

14 лютого 2024 року на базі ліцею «Успіх» відбувся методичний івент для вчителів 2-3 класів «Професійний розвиток вчителя: вимога часу чи можливість професійного становлення». Досвідчені вчителі-методисти ліцею « Успіх», керівники педагогогічних спільнот 2 і 3 класів Ревенко Людмила Вікторівна та Рябоконь Тетяна Миколаївна, вчитель-методист Лугова Олена Нифонівна поділилися досвідом своєї роботи. Вони гордість нашої громади, так як двічі двічі успішно пройшли сертифікацію вчителів початкових класів. 

Детальніше...